به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست «مشارکت شهروندان در انتخابات و چالش های آن» امروز(دوشنبه) با حضور «محمدرضا باهنر»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، «صادق زیبا کلام»، استاد دانشگاه تهران،«شهاب الدین طباطبایی»، دبیر کل حزب ندای ایرانیان و «علی خضریان» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در محل ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز برگزار شد.
محمدرضا باهنر در ابتدای این نشست با اشاره به تاکید رهبر انقلاب در مورد مشارکت پرشور مردم در انتخابات، گفت: رهبر انقلاب امسال خیلی زود مسأله انتخابات را با چهار مقوله مشارکت،رقابت،سلامت و امنیت کلید زدند و همه مردم را برای حضور پر شور در انتخابات دعوت کردند.
وی مشارکت را مهمتر از نوع انتخاب خواند و یادآور شد: در انتخابات ریاستجمهوری ۴۸درصد و در مجلس شورای اسلامی ۴۲ درصد، میزان مشارکت را داشتیم. البته میزان مشارکت در کشورهای مختلف متفاوت است و در برخی کشورها میزان مشارکت ۲۰درصد است و این مطلوب آنهاست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تا کنون میزان مشارکت به مشروعیت تعبیر میشد، اظهار کرد: اگر رهبر معظم انقلاب در انتخابات ۸۸ از ۴۰میلیون رأی دهنده صحبت کردند و در دوم خرداد ۷۶ بعد از انتخابات از ۳۰میلیون رأی دهنده یاد کردند و گفتند این افتخاری برای جمهوری اسلامی است، نشان میدهد که میزان مشارکت به مشروعیت نظام تعبیر شده است.
باهنر افزود: امام(ره) فرمودند: میزان رأی ملت است و رهبر انقلاب هم رأی مردم را امانت خواندند و این نشان میدهد که مشارکت و صیانت از آرای مردم در انتخابات مهم است.
وی با بیان اینکه مشکلاتی در حوزه اقتصادی در کشور داریم، بیان کرد: در حوزه دفاعی در وضعیت خوبی قرار داریم و دشمنان بر روی قدرت ما در منطقه حساب میکنند.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری اظهار کرد: اخیرا مصاحبهای با رسانهها داشتم که برخی دوستان از آن بر آشفتند؛ گفتم که کارهای موفق نظام طومار بلند بالایی است اما کارهای انجام نشده هم طومار بلند بالاتری دارد چون مطالبات مردم بیش از امکانات رشد میکند. ما کارهای زمین مانده زیادی در کشور داریم و در برخی ساختارها مشکل جدی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
باهنر اضافه کرد: بودجه عمومی دولت ناتراز است و بانکها مشکلاتی دارند و با قیمت نفت ۷۰دلار، سالی ۲۱۰میلیار دلار انرژی در کشور مصرف میشود که میتوانیم در مصرف انرژی صرفه جویی کنیم، بدون آنکه به رفاه مردم آسیب وارد شود و در جهت حل مشکلات کشور به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه در نظام مردم سالاری دینی همه شئون مملکت بر دوش مردم است، گفت: هر کس میخواهد تحول در کشور ایجاد شود باید پای صندوق رأی حاضر شود و رسیدن به قدرت و مرکز تصمیم گیری صرفا از طریق صندوق رأی امکان پذیر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آخرین نظر سنجی مشارکت در انتخابات گفت: طبق آخرین نظر سنجی میزان مشارکت در کشور در حد ۳۵ درصد و در شهر تهران ۱۷درصد است که امیدواریم افزایش یابد. ما باید مردم را تشویق کنیم تا پای صندوق های رأی حاضر شوند و موانع حضور مردم در انتخابات هم باید بررسی شود.
باهنر در مورد تایید صلاحیت نمایندگان هم گفت: موضوع عدم احراز صلاحیت بخشی از داوطلبان مجلس هم نکتهای است که ممکن است از موانع مشارکت باشد و باید شورای نگهبان به این موضوع توجه کند تا شاهد مشارکت پرشور مردم در انتخابات باشیم.
عدم احراز صلاحیت بازی با کلمات است!
«صادق زیباکلام» هم در این نشست با اشاره به برگزاری انتخابات پیش رو، گفت: من در دانشکده حقوق روالم این بود که با بسیاری از اساتیدی که مثل من نمی اندیشند، رابطه خوبی داشتم، یکی از آنها دکتر عباسعلی کدخدایی بود که رابطه گرمی با وی داشتم و همیشه بر سر مسأله نظارت استصوابی و رد صلاحیتها با بکدیگر گفتگو می کردیم، در جایی گفته بودم که در هیچ جای دنیا جایی به اسم شورای نگهبان نداریم و وی قبول نداشت و میگفت در همه کشورهای دموکراتیک، نهاد مشابه داریم؛ این در حالی است که آنها مواردی مانند مدرک تحصیلی یا نداشتن سوءپیشینه کیفری یا سن داوطلب را کنترل میکنند اما شورای نگهبان این موارد را بررسی نمیکند و بعد از اینکه وزارت کشور مواردی مانند استعلام از دادگستری و نهادهای امنیتی و نیروی انتظامی را کنترل کرد، سراغ صلاحیت افراد میرود.
وی اظهار کرد: ما نمی گوییم افراد صلاحیت ندارند بلکه می گوییم صلاحیتش برای ما احراز نشده است. اینها لفاظی و بازی با کلمات است مثل این است که منِ صادق زیباکلام را به دادگاه ببرند و قاضی بگوید برای ما احراز نشده که وی دزد است! این حرف چه معنی ای دارد؟ یک افسر راهنمایی و رانندگی خودروی شما را متوقف میکند، سپس از افسر میپرسید تخلف من چیست؟ او هم میگوید خوب رانندگی نمیکنید؛ آیا این جرم است؟ خیر؛ جرم، سرعت و سبقت غیر مجاز و عبور از چراغ قرمز است، اینکه شما خوب رانندگی نمیکنید، دقیقا این حرف شورای نگهبان است که میگوید صلاحیت داوطلب برای ما احراز نشد.
این فعال سیاسی بیان کرد: درباره رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۹۲ شورای نگهبان سن و سال وی را دلیل رد صلاحیت اعلام کرد، اما بعدا مشخص شد که حیدر مصلحی در نشست شورای نگهبان گفته اگر این فرد تایید صلاحیت شود، رأی بالایی دارد یا اینکه در شورای نگهبان گفته شده چرا دختر علی لاریجانی در آمریکا و کانادا زندگی میکند؛ آیا این جرم است؟ حالا اگر فرزند وی در ایران بود ولی تخلفی مثل چای دبش داشت، صلاحیت پدرش احراز می شد؟
زیباکلام اذعان کرد: آقای کدخدایی در دانشگاه تهران در زمانی که قبل از ورود طالبان به افغانستان بود، گفت در این کشور نهادی مشابه شورای نگهبان هست و بسیاری را رد صلاحیت کرده است،حاصل این سخت گیری ها شد مجلس نهم و دهم و یازدهم؛ یک مورد به ما بگویید که مجلس محکم ایستاده باشد، آیا سر مسأله هسته ای مجلس محکم ایستاد؟ هرچه حاکمیت گفته است همان را تایید کرده است./ایرنا